lekvár

Tavaly karácsonykor barátnőmmel elhatároztuk, hogy készítünk valami különleges lekvárt ajándékba. A fahéjas alma lekvárra esett a választásunk. Könnyen elkészíthető volt. Mellé pedig sok mézeskalácsot sütöttünk.

Elhoztam nektek a receptet és a képeket a végeredményről.

Fahéjas almalekvár

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és kockákra szeljük.
  2. A citrom héját lereszeljük, és hozzáadjuk a narancs héját is.
  3. Ezután kifacsarjuk a citromot is.
  4. Megcukrozzuk.
  5. Hozzáadjuk a fahéjat.
  6. Főzni pedig addig kell, amíg be nem sűrűsödik.

20141207_151603

20141207_163728

20141207_170632

20141207_170642

20141207_172040

20141207_172050

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.